søndag den 18. november 2012

Afrikansk kaffe

Nogle gange er det bare nok med en rigtig god kop kaffe, især på en kold og blæsende dag. Denne kaffe er dog kold, men så kan man jo bare øge mængden af likør....
I Afrika bruger man rigtig meget den kondenserede mælk, som jo er sød med et lille strejf af karamel (og som I lige får en opskrift på også, da der højst sandsynligt er noget tilbage i dåsen)




Kaffe
Kondenseret mælk ca. 50 g
Chokoladelikør (jeg brugte den hvide) - ½ dl
Evt. isterninger

En kop god kaffe brygges og køles af.
Kondenseret mælk og likør shakes godt sammen og hældes i kaffen.
Server evt med isterninger.


Hvad kan man lige bruge resten af den kondenserede mælk til???

Hæld resten af indholdet ud i en gryde og varm det langsomt op. Det stivner undervejs og bliver til sej karamel. Jo længere opvarmning, jo sejere karamel. Server det til is eller spis det fra en tallerken som det er med en ske.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar