onsdag den 4. januar 2012

1. januar - Amerikansk gulerodskage

Egentlig lidt snyd, da den er bagt om fredagen, men gulerodskage bliver faktisk bedre, når den får lov at stå lidt. Den bliver ikke tør, tværtimod - som også kan ses på billedet, der er taget om søndagen.

Amerikansk gulerodskage:

300 g mørk farin
2 dl olie (majsolie er mest autentisk)
4 æg
275 g hvedemel
1 stk vanillepulver
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk natron
350 g revne gulerødder
1 dl rosiner
50 g grofthakkede valnødder

Top: glasur.

Rør farin sammen med olie og pisk æggene i et ad gangen. Pisk til blandingen er lys og cremet. Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i dejen. Tilsæt gulerødder, rosiner og valnødder.

Hæld dejen i en lille bradepande og bag kagen på nederste rille i en forvarmet ovn ved 185 grader i 1 time og 20 minutter. Afkøl kagen i formen. Pynt den afkølede kage med glasur.




På søndag er der en bestilling på lagkage - lad os nu se, men uanset hvad det bliver, så glæder jeg mig til at dele opskriften med jer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar