Og så endda uden tilsat sukker.
450 g god mørk chokolade
4 æggeblommer
4 æggehvider
½ kop espresso
3 spk usaltet smør
Piskefløde
Mousse:
Knæk 225 g chokolade i stykker og læg dem i en skål og hæld espresso ved. Sæt skålen over vandbad og smelt chokoladen. Rør godt sammen. Når chokoladen er smeltet, røres smørret i lidt af gangen. Tag vandbadet af komfuret og rør æggeblommerne i. Pisk hviderne stive og bland i chokoladen. Sæt det på køl i minimum 3 timer.
Chokoladeskåle:
Form 4 skåle af staniol ved at presse det halvt rundt om fx en appelsin e.l. Tryk dem let flade i bunden ved at presse dem forsigtigt mod bordpladen.
Hæld stille og roligt chokolade i hver skål og drej skålene rundt, så chokoladen også kommer godt op af kanterne. Sæt hver chokoladeskål på køl i minimum 30 minutter, hvorefter staniolen forsigtigt trækkes af.
Fyld moussen i chokoladeskålen og server med kold friskpisket flødeskum
Ingen kommentarer:
Send en kommentar