Se opskrift under fotos:
Den originale opskrift findes i bogen Fairfood, hvor alle ingredienser er fairtrade - så her er min opskrift, brug de nødder du har lyst til:
"Baklava"
1 ark butterdej
125 g smør
300 g valnødder
120 g pinjekerner
2 spsk kanel
½ dl flydende akaciehonning
Honninglage:
2½ dl honning
saft fra 2 appelsiner
saft fra 1 citron
5 nelliker
Smelt smørret og pensl det ildfaste fad. Del buttedejen i 3 stykker og læg det ene stykke i bunden - træk forsigtigt i det, så det passer.
Pensl med smør. Bland nødder, kerner og kanel og drys halvdelen udover butterdejen dryp halvdelen af honningen udover. Læg et stykke butterdej over og gentag med resten af nøddeblandingen og honningen. Afslut med sidste ark butterdej.
Bag kagen i ca. 1 time ved 150 grader
Kog alle ingredienser til lagen sammen i 5 minutter og lad den stå og trække mens kagen bager. Si lagen og den udover den varme kage og lad kagen trække 1-2 timer.
God fornøjelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar