søndag den 14. oktober 2012

Baklava - sådan ca....

Weekendens kage lå i den ultrasøde ende, men kagen er heller ikke beregnet til andet end små stykker. Som altid, så kan man planlægge en kage og når man så skal handle i "landdistriktets" eneste supermarked - Netto, så er det ikke altid, de lige har alle ingredienser - i går var det filodej, der ikke var i butikken, så de 10 lag knasende filodej blev erstattet af 3 lag butterdej, som faktisk passer rigtig godt til kagen.

Se opskrift under fotos:


 
 
Den originale opskrift findes i bogen Fairfood, hvor alle ingredienser er fairtrade - så her er min opskrift, brug de nødder du har lyst til:
 
"Baklava"
 
1 ark butterdej
125 g smør
300 g valnødder
120 g pinjekerner
2 spsk kanel
½ dl flydende akaciehonning

Honninglage:

2½ dl honning
saft fra 2 appelsiner
saft fra 1 citron
5 nelliker

Smelt smørret og pensl det ildfaste fad. Del buttedejen i 3 stykker og læg det ene stykke i bunden - træk forsigtigt i det, så det passer.

Pensl med smør. Bland nødder, kerner og kanel og drys halvdelen udover butterdejen dryp halvdelen af honningen udover. Læg et stykke butterdej over og gentag med resten af nøddeblandingen og honningen. Afslut med sidste ark butterdej.

Bag kagen i ca. 1 time ved 150 grader

Kog alle ingredienser til lagen sammen i 5 minutter og lad den stå og trække mens kagen bager. Si lagen og den udover den varme kage og lad kagen trække 1-2 timer.

God fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar